ΝΕΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
ΠΕΝΤΑ (ΑΜΥΓΔΑΛΑ)
- ΑΥΤΟΓΟΝΙΜΗ
- Πολύ όψιμης άνθησης & άφθονα άνθη
- Μέση ζωηρότητα & ημι-ανοιχτόκλαδη
- Γρήγορα σε παραγωγή & υψηλής παραγωγικότητας
- 30% απόδοση ψύχας
ΣΟΛΕΤΑ (ΑΜΥΓΔΑΛΑ)
- ΑΥΤΟΓΟΝΙΜΗ
- Πολλά άνθη και όψιμη άνθηση
- Μέσης ζωηρότητας δένδρο,ημι-ανοιχτόκλαδη
- Απόδοση ψύχας 33%
- 1,3 gr. καρπός
- 340 ώρες ψύχους
ΛΕΗΝΤΥ ΚΟΤ (ΒΕΡΥΚΟΚΑ)
- ΑΥΤΟΓΟΝΙΜΗ
- Πολύ παραγωγική και μπαίνει γρήγορα σε παραγωγή
- Καρπός με ελκυστικό πορτοκαλο-κόκκινο χρώμα, πολύ σκληρός για αντοχή σε μακρινές μεταφορές, εξαιρετικό μέγεθος ΑΑΑ.
- Ανθεκτική στην ίωση της Σάρκας (Sharka PPV)
Μ-510 (ΒΕΡΥΚΟΚΑ)
ΑΥΤΟΓΟΝΙΜΗ
- -40 ημέρες απο την ΜΠΕΜΠΕΚΟΥ
- Εντυπωσιακό μέγεθος για την εποχή του
- Πολύ παραγωγική
- Πορτοκαλο-κόκκινο χρώμα
- Πολύ σκληρή και ανθεκτική για μεταφορά
- Ανθεκτική στην ίωση της Σάρκας (Sharka PPV)
ΜΕΝΤΙΑΜΠΕΛ (ΒΕΡΥΚΟΚΑ)
- Αυτογόνιμη
- -3 μέρες από την Τυρίνθου
- Σταθερή και υψηλής παραγωγικότητα, κατάλληλη για όλες τις ζώνες παραγωγής βερυκόκων.
- Καρπός μεγάλος 2Α/3Α, συνεκτικός και αρωματικός, με πορτοκαλοκόκκινο φόντο 25-50% της επιδερμίδας.
- Ανθεκτική στην βακτηρίωση (Pseudomonas spp.)
- Ανθεκτική στην ίωση της Σάρκας (Sharka PPV)
ΜΙΚΑΝΤΟ (ΒΕΡΥΚΟΚΑ)
ΑΥΤΟΓΟΝΙΜΗ
- - 45 μέρες από την ΜΠΕΜΠΕΚΟΥ
- Πολύ παραγωγική
- Ζωηρή. Χαμηλών απαιτήσεων σε ώρες ψύχους
- Καρπός: Μεγάλο μέγεθος για την εποχή του (2Α)
- Πολύ συνεκτικός, ανθεκτικός στο σκάσιμο, με ωραία εμφάνιση
- Καλή και ισορροπημένη γεύση
ΠΡΙΤΣΙΑ (ΒΕΡΥΚΟΚΑ)
ΑΥΤΟΓΟΝΙΜΗ
- - 35 Ημέρες από την Μπεμπέκου
- Πολύ Παραγωγική
- Μπαίνει γρήγορα σε παραγωγή
- Εξαιρετικό κόκκινο χρώμα, πολύ συνεκτικός καρπός
- Ανθεκτική στην ίωση της Σάρκας (Sharka PPV)
ΣΟΥΗΡΕΝΤ (ΒΕΡΥΚΟΚΑ)
ΑΥΤΟΓΟΝΙΜΗ
- -15 Ημέρες από την Φαρμπαλύ
- Πολύ παραγωγική
- Καρπός μεγάλος 3Α/4Α,σκληρός, πολύ ελκυστικός (ζωηρό κόκκινο χρώμα),εξαιρετική γεύση,πολύ γλυκός (18 Brix),πολύ αρωματικός και ζουμερός,ανθεκτικός στο σκάσιμο
- Κρατάει στο δένδρο,υψηλή συντηρησιμότητα
ΦΑΡΜΠΕΛΑ (ΒΕΡΥΚΟΚΑ)
- ΑΥΤΟΓΟΝΙΜΗ
- -5 από την Φαρμπαλύ
- Γρήγορα σε παραγωγή,ημιανοιχτόκλαδο δένδρο
- Καρπός 3Α/2Α με χρωματισμό εώς και 50%
- Νόστιμη γεύση & αρωματικός,13º Brix
- Κρατάει στο δένδρο & μετασυλλεκτικά
ΜΠΛΑΚ ΣΠΛΕΝΤΟΡ (ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ)
- 200 ώρες ψύχους.
- Άφθονα άνθη.
- Μπαίνει γρήγορα σε παραγωγή και έχει σταθερή παραγωγικότητα.
- Εξαιρετικά μεγαλόκαρπη για την εποχή της.
- Σάρκα κόκκινη και πολύ ζουμερή με γλυκιά γεύση.
ΝΙΜΠΑ (ΚΕΡΑΣΙΑ)
- Εξαιρετική υπερπρώιμη ποικιλία, - 7 ημέρες από την Μπουρλά.
- Καρπός εντυπωσιακού μεγέθους (28-30 mm) για την εποχή του, σκούρος κόκκινος, σκληρός, με αντοχή για εξαγωγή, 16 Brix, ουρά μεσαίου μεγέθους.
- Πολύ παραγωγική ποικιλία,με πολύ γρήγορη είσοδο σε καρποφορία (στον δεύτερο χρόνο).
- Δένδρο ανοιχτόκλαδο, μέσης ζωηρότητας.
ΠΑΣΙΦΙΚ ΡΕΝΤ (ΚΕΡΑΣΙΑ)
- ΑΥΤΟΓΟΝΙΜΗ. Εξαιρετική πρώιμη ποικιλία. +6 ημέρες από την Μπουρλά.
- Καρπός εντυπωσιακού μεγέθους (28-30-32) για την εποχή του, πολύ σκληρός, τραγανός, εξαιρετικής γεύσης, 18 Brix.
- Πολύ καλής αντοχής στο δένδρο αλλά και μετασυλλεκτικά.
- Καλή αντοχή στο σκάσιμο.
- Υψηλής παραγωγικότητας ποικιλία, με γρήγορη είσοδο σε καρποφορία (τρίτο χρόνο).
- Δένδρο ημιανοιχτόκλαδο, μεσουψηλής ζωηρότητας.
ΡΟΚΕΤ (ΚΕΡΑΣΙΑ)
- +5 ημέρες απο την ΜΠΟΥΡΛΑ
- Πολύ μεγάλος καρπός (30 - 32 - 34 mm)
- Άριστης γεύσης, πολύ γλυκός (18ο Brix), πολύ σκληρός με πολύ μεγάλη μετασυλλεκτική αντοχή
- Καλής αντοχής στο σκάσιμο
- Δένδρο ζωηρό
ΦΡΙΣΚΟ (ΚΕΡΑΣΙΑ)
- Αυτογόνιμη + 7 ημέρες από την Μπουρλά.
- Πολύ παραγωγική (μια μηχανή παραγωγής).
- Μεγάλος καρπός (28 χιλιοστών) νεφροειδούς σχήματος.
- Μεγάλη μετασυλλεκτική αντοχή, μέση αντοχή στο σκάσιμο.
- Συνεκτικός και πολύ γλυκός (18°brix).
ΕΡΛΥ ΜΕΗ (ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ)
- -33 ημέρες από την ΜΠΙΓΚ ΤΟΠ
- Η πρώτη αξιόλογη υπερπρώϊμη ποικιλία
- Ανθίζει πολύ νωρίς (συνιστάται για τη Νότια Ελλάδα)
- Καρπός σκληρός, γυαλιστερός, χρωματιστός, πολύ μεγάλου μεγέθους για την εποχή του
ΕΡΛΥ ΜΠΟΜΠΑ (ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ)
- -25 ημέρες από την ΜΠΙΓΚ ΤΟΠ
- Σπουδαία υπερπρώϊμη ποικιλία
- Ανθίζει πολύ νωρίς (συνιστάται φύτευση σε πλαγιές και σε ήπιες περιοχές)
- Καρπός μεγάλος για την εποχή του, σκληρός, χρωματιστός, χωρίς να σκάει το κουκούτσι του
ΣΝΟΟΥ ΜΠΟΛ (ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ)
- -5 ημέρες από την Ρεντ Γκολντ
- Λευκόσαρκη
- Παραγωγική ποικιλία
- Κανονικής άνθισης
- Καρπός ελκυστικός, σκληρός, μεγάλος, πολύ αρωματικός
ΧΟΝΕΫ ΡΟΥΑΓΙΑΛ (ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ)
- +25 ημέρες από την Big Top
- Πολύ μεγάλο μέγεθος ΑΑ, πολύ γλυκός, αρωματικός & σκληρός καρπός
- Άνθιση κανονική
- Πολύ παραγωγική και ζωηρή ποικιλία
ΣΑΜΕΡ ΤΖΑΪΑΝΤ (ΡΟΔΑΚΙΝΑ)
+15 μέρες από τη Ρέντ Χάβεν.
Μέγεθος καρπού: +ΑΑΑ
Χρώμα και σκληρότητα = ΡΟΥΑΓΙΑΛ ΓΚΛΟΡΥ
- Πολύ παραγωγική.
- Περιμένει πάρα πολύ πάνω στο δένδρο.
- Μετασυλλεκτική αντοχή πολύ μεγάλη.
- Πολύ καλής αντοχής στο κρύο.
- Καρποί ομοιόμορφοι, ισομεγέθεις, στρόγγυλοι - πεπλατυσμένοι, βαθύ σκούρου κόκκινου χρώματος.
Ίσως η καλύτερη ποικιλία του καλοκαιριού, από πλευράς παραγωγού.
TONDA DI GIFFONI (ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ)
- Καρπός σφαιρικός 2,7 gr. Η πιο μεγαλόκαρπη ποικιλία (στις Ιταλικές/Ισπανικές/Αμερικανικές ποικιλίες) 46% απόδοση ψύχας.
- Υψηλή παραγωγικότητα, ιδανική είτε για ακελύφωτα είτε για ψημένα.
- Εξαιρετική αποφλοίωση.
- Ανθεκτική στον μύκητα EFB.
- 600 ώρες ψύχους.
TONDA GENTILE DELLE LANGHE (ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ)
- 47% απόδοση ψύχας, καρπός 2,3 gr.
- Υψηλή μετασυλλεκτική αντοχή, ιδανική είτε για ακελύφωτα είτε για ψημένα.
- Γευστική-αρωματική και εύκολη αποφλοίωση.
- 760 ώρες ψύχους.
TONDA GENTILE ROMANA (ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ)
- 45% απόδοση ψύχας, καρπός 2,5 gr.
- Καλή αποφλοίωση, καλή παραγωγικότητα.
- Ανεκτική στο κρύο και στον τετράνυχο.
- 760 ώρες ψύχους.