ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΧΕΗΓΟΥΟΡΘ ΚΛΩΝΟΣ 8

Τα φυτά μας είναι ΥΓΙΗ και ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ (συνοδεύονται με Φυτοϋγειονομικό Διαβατήριο του Υπουργείου Γεωργίας). Παράγονται αποκλειστικά από ΚΥΤΤΑΡΟ (μερίστωμα) για να είναι απαλλαγμένα από κάθε ασθένεια (ιδίως την βακτηρίωση Pseudomonas syringae pv. actinidiae).

Διαθέτουμε τον ΚΛΩΝΟ 8 της ΧΕΗΓΟΥΟΡΘ (HAYWARD), που είναι σταθερά η πιο παραγωγική, μεγαλόκαρπη, ελάχιστες "πεταλούδες", πράσινη ποικιλία. Είναι η ανθεκτικότερη όλων των ποικιλιών στις χαμηλές θερμοκρασίες. Έχει την μεγαλύτερη συντηρησιμότητα στο ψυγείο και αυτό είναι άκρως επιθυμητό από τους διακινητές (συνεταιρισμοί και έμποροι).

Επιπλέον η ποικιλία είναι μέχρι σήμερα η πιο ανθεκτική στην Βακτηρίωση (Pseudomonas syringae pv. actinidiae), στο Στεμφύλλιουμ (Stemphyllium vesicarium) και στην Αρμιλάρια (Armilaria mellea).

Αυτήν προτιμούν σε συντριπτικό ποσοστό των νέων φυτεύσεων οι Ιταλοί, Γάλλοι, Ισπανοί καλλιεργητές.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ΕΜΕΙΣ την φέραμε πρώτοι στην Ελλάδα (από το 2003). Παντού παρουσίασε ΘΑΥΜΑΣΙΑ αποτελέσματα και άριστη προσαρμοστικότητα (Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, Άρτα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Λαμία, Αιτωλοακαρνανία).

 

Προτείνουμε την φύτευση 4x4 m σε ΗΜΙΚΡΕΒΑΤΙΝΑ ή ΚΡΕΒΑΤΙΝΑ και σε 4x2 m ομοίως, αλλά σε Γ (Γάμμα). Είναι ένα σχετικά καινούριο σύστημα για την Ελλάδα, αλλά όπου εφαρμόστηκε φάνηκαν τα πολύ θετικά αποτελέσματά του.

Ο πελάτης μας έχει από εμάς την τεχνική στήριξη, που θα τον βοηθήσει στο στήσιμο του οπωρώνα του.

 

ΣΤΑΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ

Τα νεαρά φυτά τα τοποθετούμε σε γλάστρες με τύρφη και περλίτη, στρώνονται στα τόλλ πάνω σε διάτρητο πλαστικό ύφασμα, ώστε ουδέποτε έρχονται σε επαφή με χώμα. Αυτό είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα του φυτού σε γλάστρα από το γυμνόρριζο. Δεν μεταφέρει παθογόνα από το χωράφι. Δηλαδή ο παραγωγός "ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΥΓΙΗ ΜΩΡΑ (ΦΥΤΑ)".

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
ΧΕΗΓΟΥΟΡΘ (ΚΛΩΝΟΣ 8)
ΧΕΗΓΟΥΟΡΘ (ΚΛΩΝΟΣ 8)
TORUS web site